• tor. apr 25th, 2024

kristofersson.se

Utmanande Perspektiv – Där sanningen blir hörbar

Föredömligt agerande av rektor Malin!

avProJo

dec 19, 2023

Att ta ställning mot etablerade strukturer och politiska beslut kräver inte bara mod, utan också en djup övertygelse om det som är rätt och viktigt. Malin Rimmös agerande är ett lysande exempel på detta. Genom att vägra genomföra de besparingar som skulle ha skadat våra barns utbildning och välfärd, har hon satt ett starkt ljus på vad som verkligen betyder något: våra barns framtid. Hennes beslut att prioritera långsiktig kvalitet i utbildning över kortsiktiga ekonomiska vinster är ett ställningstagande som förtjänar all respekt och uppmärksamhet.

I en tid då utbildningsbudgetar ofta ses som ett område för besparingar, måste vi komma ihåg att varje krona som sparas på utbildning idag är en investering som vi undanhåller från morgondagens ledare, innovatörer och medborgare. Kvalitativ utbildning är grunden för ett starkt samhälle, och det krävs fler modiga individer som Malin som är beredda att stå upp för denna princip.

Detta leder oss till den pågående diskussionen i Laxå om att sträva efter att ha “Sveriges bästa skola”. Även om majoritetens vision är… låt oss säga beundransvärd (O.B.S ironi), måste den vägas mot principen om en likvärdig utbildning, som är en grundpelare i den svenska skollagen. En strävan efter elitism i utbildning riskerar att skapa ojämlikhet och underminera idén om en skola som är tillgänglig och anpassad för alla elever, oavsett deras bakgrund eller förutsättningar. “En skola för alla” bör inte bara vara en vision, utan en realitet som speglar vårt samhälles värderingar och strävan efter jämlikhet och rättvisa.

Att balansera ambitionen om en framstående utbildning med behovet av likvärdighet är en utmaning, men en utmaning som är värd att ta sig an. Genom att prioritera både kvalitet och tillgänglighet i vår utbildning kan vi bygga ett starkare, mer inkluderande samhälle där varje barn får de verktyg och möjligheter de behöver för att lyckas. Malin Rimmö har visat vägen, och det är upp till oss alla att följa efter och säkerställa att våra barn får den utbildning de förtjänar.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/rebellrektorn-fran-stugun-far-en-erinran–5nhff2?fbclid=IwAR2k6cXB7tLuqGC2FSFqDfDKlSRzfQ0sRQXRsBZrK2BmDRkb96UOEsM4uTc_aem_AWtKX4x47D0QcFQtHTjCLXZaZM8Pa9mhp7914d4sO2Qb3_2IJCeTJUQotMXzQZZqtxU

av ProJo